Reklame | Hobbykokken
Makaronigrateng
Dette e ein grateng som heile familien sette pris på. Ein god og enkel oppskrift som tar ikke mer enn 30-40 min å laga. Du kan ha det meste oppi, men eg har laga min egen vri på den som eg ska dela med dåkke.
Du trenge
(4 personer)
1 kg kjøttdeig av storfe
1 rødløk
3-4 fedd hvitløk
2-3 hele vårløker
158 g ost
2 ss olje
1-2 ts salt
2-3 ts pepper
500 g pastasaus
nesten hele pakken med makaroni
Kok opp makaronien te den bli aldente/litt tyggemotstand så har du den over i ein sil te alt vannet har rent fra seg så oppi gryta igjen med den.
Så steker du kjøttdeigen te den blir heilt gjennomstekt.
fin hakker rødløken, hvitløken å vårløken.
Så var det å steika det te det ble gyllent.
Så var det å blanda alt detta med tomatsaus, salt å pepper.
så var det å legga detta i ei ildfast form med ost på toppen og setta detta i oven på 225 grader på over og undervarme midt i oven i 20 min. Og når den er ferdig så lar du den hvile i 10 min å vips så har du ein middag te 4 personer og her e resultatet.
Ser veldig godt ut 🙌🏼😊.
Dette så knallgodt ut. Gleder meg til å prøve. Går det greit å fryse i porsjoner?
Ja det går greit å frysa det i posjoner te ein aen dag
så bra at du har laga matblogg! Følger gjerne den 😁
Helsing Anne og Leif på Straumøy gard 😊